Välkommen till

Nordens första utbildningsföretag inom feng shui

dotterbolag till
Scandinavian School of Feng Shui

25 år på marknaden

 

Kinesiskt horoskop

Det kinesiska horoskopet är världens äldsta kända struktur som är skapat för att kunna göra prognoser dvs. förutse tidens påverkan i kommande tiden. Redan under Shang-dynastin (1500-1100 f.Kr.) nedskrevs spådomar och används denna prognosform.
Det kinesiska horoskopet är grundat på princip att de flesta ting i Universum och livet återkommer periodiskt. Som exempel de tolv djuren eller energier skapar tolv år cykel. Liksom dem fem element i kombination med yin och yang energier. Detta skapar 60 delar som återkommer periodisk.
Tidens energi, varje tids intervall (år, månad, dag och klockslag) i kinesiskt horoskop beskrevs genom en av dem tolv djuren, en av dem fem element och yin eller yang.
Tolv djur
Det är totalt tolv djur i kalendern, och att de är just tolv till antalet beror på en kinesisk legend om Buddha (ca 563–483 f.Kr.). När han nådde upplysning och skulle lämna jordelivet kallade han till sig alla djuren, men det var bara tolv stycken visade sig för honom. Det var dessa tolv djur som belöning fick en plats i den kinesiska kalendern. Först kom en råtta och därför är råttan det första djuret i den kinesiska kalendern. Därefter kom en oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, get, apa, tupp, hund och slutligen en gris. Djurens unika egenskaper sägs också påverka de människor som föds under respektive djurs år.
Fem natur krafter
I kinesiskt filosofi finns i naturen fem natur krafter. Det är trä, eld, jord, metall och vatten.
Yin och yang
Den tredje parameter är yin och yang.
Varmt välkommen
önskar Team BA88!

Copyright © 2022 BA88 Modern Design ®

HEMSIDA MED FENG SHUI

All of Life Comes to All With Ease and Joy and Glory